De ce să alegi o casă pe structură de lemn?

Deoarece lemnul a fost aici înaintea noastră și va fi aici cu mult după noi. Este un material nobil, durabil și eficient.

Construcțiile noastre din lemn vin cu o garanție de 30 de ani, pentru ca tu sa poți să stai fără griji și să te bucuri din plin de noua ta casă eficientă energetic. Vrei mai multe motive?

Avantajele unei case eficiente energetic

O casă eficientă energetic este foarte importantă atât pentru ecosistem, cât și pentru calitatea vieții tale, aceasta ajutându-te să reduci simțitor costurile întreținerii.

Te vei bucura de mari avantaje:

Este bine izolată

O foarte bună ventilație

Costurile de întreținere sunt reduse

Este rezistentă la intemperii

Execuția este rapidă

Te bucuri de multă lumină naturală

Mituri despre lemn și avantajele reale ale structurii de lemn

Ridicăm case din lemn și dărâmăm mituri legate de lemn

REZISTENȚĂ SPORITĂ LA URGII

Mitul 1: Lemnul este prea ușor ca să fie rezistent

Siguranța ta este vitală: efectele unui cutremur pot fi devastatoare, însă înțelegând mecanismul lor, vei da dreptate tuturor cercetătorilor avizați: lemnul e, de fapt, cea mai bună prevenție antiseism. În cazul unui seism, terenul este accelerat local. În combinație cu masa imobilului, rezultă o inerție distructivă. Casele din lemn se comportă atât de bine la cutremur pentru că sunt ușoare și elastice, permițând absorbirea și descărcarea forțelor de inerție distructive.

Mitul 2: În cazul unui incendiu, o casă de lemn este prima distrusă

Nimic mai fals: nu doar că viteza de ardere a lemnului este mică (0.70 mm/minut), dar comportamentul lui la incendiu este unul neașteptat: după câteva zeci de minute de ardere se depune cenușa, care nu mai permite focului să se propage. Un alt mare avantaj? Spre deosebire de beton, fier și oțel, lemnul permite folosirea diverselor tratamente de ignifugare care încetinesc și mai mult procesul de ardere.

REZISTENȚA LA EFECTELE NATURALE

Mitul 3: Lemnul este cel mai slab material deoarece poate putrezi

Trebuie să știi de la început că fiecare piesă de lemn folosită în construcțiile noastre este tratată împotriva umidității, a ciupercilor și a insectelor, iar orice alt dăunător poate fi eliminat eficient în orice pas al construcției, chiar și după finalizare.

De amenințări precum ciupercile scăpăm încă din faza incipientă a lucrării, printr-o bună uscare (asistată și controlată) a lemnului. O altă grijă ar putea fi cariile, însă acestea atacă doar scoarța lemnului, iar în proiectele noastre, scoarța nu este folosită în construcția clădirii. Eliminăm, deci, din start, sursa acestei probleme.

Mitul 4: Lemnul uscat poate crăpa ireversibil

Principalul motiv pentru care apar crăpături este procesul de uscare, care de multe ori implică variații de umiditate mult prea mari și bruște. Lemnul folosit în construcțiile Dimmer este însă uscat în mod controlat în uscătoare industriale care nu permit ca astfel de variații să se producă. Când este uscat corect, lemnul nu își pierde rezistența și nici nu crapă.

Mitul 5: Cu timpul, casa ta din lemn va ajunge să scârțâie

Am fost cu toții în case vechi din lemn unde pereții sau podelele din lemn scârțâie la cel mai mic pas. Dincolo de asta, parcă permit sunetului să treacă cu foarte mare ușurință. Ei bine, Dimmer are soluția: o izolație din lemn făcută corect. O podea din lemn scârțâie din cauza a două sau mai multe piese care se ating între ele, iar un perete din lemn permite sunetului să treacă din cauza distanței dintre elemente.

Ambele probleme sunt rezolvate pe termen scurt și lung cu izolație din cauciuc, pâslă și vată minerală. Vei avea parte de o casă liniștită și excelent izolată!

Ca să cerem mai puțin de la planetă, cerem mai mult de la noi.

Nicio așchie din lemnul folosit la construcțiile noastre nu se pierde, exploatăm doar copacii care eliberează mai mult CO2 în atmosferă decât pot stoca și alegem doar furnizori care respectă ritmul de regenerare al pădurilor.

Tu la ce casă visezi?

Îți oferim consultanță și devizul gratuit. Chiar daca ai doar o schiță sau un plan arhitectural, trimite-ne proiectul tău și începem discuția.