Case pasive & eficiente energetic
Construim case eficiente energetic și pasive ghidați de două pasiuni: iubirea pentru lemn și iubirea pentru planeta care îl creează.
“Eficient energetic” și „pasiv” nu sunt pentru noi doar cuvinte care să-ți capteze atenția. Sunt realități ale unor principii de construcție non-agresive față de mediul înconjurător pe care le aplicăm de peste 30 de ani în clădirea tuturor caselor. Acest tip de case capturează și păstrează energia din jur fără să aducă modificări negative asupra mediului.
Nimic nu este mai important decât acest aspect – iar locuințele și proiectele de case eficiente energetic Dimmer sunt gândite pentru ca tu să vrei să revizitezi rezultatul final zi după zi, cu zâmbetul larg pe buze.
Avantajele unei case eficiente energetic
Mediul înconjurător nu este ceva abstract: este mediul în care trăiești, te destinzi și îți crești familia. Sănătatea acestuia e și sănătatea voastră.
Noi vedem viitoarea ta casă sustenabilă ca fiind mai relaxantă și mult mai economică pe termen lung.
Sustenabilă. Minimizează consumul
Adaptată cerințelor pieței
Rentabilă: Economisești pe termen lung
Confort la superlativ
Gândită pentru a beneficia de căldura solară
Lemnul: ideal pentru eficiență energetică
Următorii noștri pași ne îndreptăm spre…
case pasive
Nimeni nu poate defini mai bine o „casă pasivă” decât Passivhaus Institut.
Aceasta e o casă extrem de eficientă energetic, confortabilă, dar și accesibilă ca preț, asigurând un climat interior confortabil atât iarna, cât și vara, fără să necesite o sursă convențională de încălzire.
Tu la ce casă visezi?
Îți oferim consultanță și devizul gratuit. Chiar daca ai doar o schiță sau un plan arhitectural, trimite-ne proiectul tău și începem discuția.
Dimmer, echipă complet certificată de Passivhaus Institut, de la proiectare la montaj
Directiva 2010/31/UE a Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene din 19 mai 2010 privind performanța energetică a clădirilor, prevede creșterea eficienței clădirilor noi și stabilește ca toate clădirile noi să fie performante energetic („nearly zero-energy”) până la sfârșitului anului 2020, iar cele publice până la sfârșitul anului 2018.
Conform iPHA (Asociația Internațională a Caselor Pasive), doar aproximativ 60.000 de case de pe glob sunt construite conform acestor standarde, deși un număr considerabil mai mic este certificat în acest demers. Atât proiectanții cât și echipa de montare din cadrul Dimmer sunt certificați de către PHI (Institutul de Case Pasive), pentru cunoștințele în proiectarea clădirilor cu respectarea standardului de casă pasivă.
Casa pasivă Sprânceană
certificată la standardul de Casă Pasivă PLUS, în Bacău, de către Institutul German de Case Pasive.
Intră în comunitatea Dimmer
Primește-ne în inbox-ul tău și vei fi mereu informat, și mai ales, inspirat!
Inspirație pentru casa ta!
Sfaturi practice de la speciliști
Noi modele de case
Ai întrebări despre casele pasive? Noi avem răspunsuri
O casă pasivă este o clădire care reduce la minimum consumul de energie pentru încălzire, răcire, iluminare și alte funcții, folosind principii de design și tehnologii specifice. O casă pasivă asigură un confort termic și fonic ridicat, o calitate superioară a aerului interior și are un impact ecologic redus. Cu alte cuvinte, o casă pasivă scade simțitor facturile la energie (cu până la 90%) prin materialele folosite, tehnica de construcție și poziționarea față de elementele naturale. De asemenea, urmărește reducerea folosirii combustibililor fosili și a altor elemente foarte poluante, mergând pe ideea folosirii surselor regenerabile și a tehnologiilor ecologice. Citește mai multe în articolul Cele 5 principii ale caselor pasive de pe blog.
O casă pasivă are o durată de viață foarte lungă, comparabilă sau chiar mai mare decât a unei case convenționale, dacă este proiectată și construită corespunzător. O casă pasivă poate rezista peste 100 de ani, având în vedere calitatea materialelor folosite, izolația termică și hidrofugă, etanșeitatea la aer, ventilația controlată, alegerea unui sistem specific de fundație pentru casa pasivă și protecția împotriva factorilor externi.
La construcția unei case eficiente energetic se folosesc materiale care au o conductivitate termică scăzută, o rezistență mecanică ridicată, o durabilitate și o sustenabilitate mare. Unele dintre cele mai folosite materiale pentru aceste case sunt: lemnul, plăcile OSB, placări permisive la transferul de vapori precum DHF, vata minerală, geamuri tâmplărie performantă din PVC, lemn sau aluminiu, materialele ecologice etc.
Pentru a avea un consum redus de energie (și rezistență termică a casei pasive maximă), o construcție trebuie să respecte următoarele criterii: să aibă o izolație termică și hidrofugă optimă, să fie etanșă la aer, să aibă o ventilație mecanică cu recuperare de căldură, să folosească surse de energie regenerabilă (panouri solare, pompe de căldură etc.), să aibă o orientare și o formă adecvată pentru a beneficia de lumina naturală și de căldura solară, să aibă un sistem de control și monitorizare a consumului de energie, să aibă ferestre și uși performante.
Costul unei case pasive depinde de mai mulți factori, cum ar fi: suprafața construită, complexitatea structurii și a acoperișului, tipul și calitatea materialelor folosite, nivelul de finisare, amplasamentul și natura terenului. Chiar dacă investiția inițială poate fi mai mare decât în cazul altor tipuri de clădiri, amortizarea acestor costuri se face în câțiva ani prin facturi mici la energie și întreținere.