Ca să cerem mai puțin de la planetă, cerem mai mult de la noi.
Nicio așchie din lemnul folosit la construcțiile noastre nu se pierde, exploatăm doar copacii care eliberează mai mult CO2 în atmosferă decât pot stoca și alegem doar furnizori care respectă ritmul de regenerare al pădurilor.
Natura va câștiga orice pariu pe termen lung. Noi NU luptăm împotriva ei, ci facem mereu un pact: construim în așa fel încât să o ocrotim, fără să facem rabat la confortul clienților noștri.
În orice echilibru, ambele părți sunt implicate:
Ne mândrim cu locuințele noastre prietenoase – cu omul și mediul, dar știm că putem face (și) mai mult. De aceea, organizăm anual în România campanii de plantare împreună cu întreaga echipă Dimmer și oamenii care știu că orice acțiune, cât de mică, contribuie la un viitor mai bun pentru noi toți.
Utilizăm fără pierderi tot lemnul implicat într-o construcție Dimmer!
Da, chiar și resturile. Nu lăsăm să se piardă nimic, totul se reutilizează. De la resturile provenite din prelucrare până la elemente din clădiri vechi, toate se pot folosi fie în crearea altor produse din lemn, fie pentru a produce energie prin ardere – adică te ajută să te încălzești la fel cum ar face-o alți combustibili mult mai nocivi.
Datorită acestor beneficii, s-au constatat investiții din ce în ce mai semnificative în folosirea lemnului ca material de construcție pentru școli, birouri și spitale.
Putem să contribuim la calitatea atmosferei exploatând copaci?
Pare surprinzător, dar putem și o facem. Lemnul este un material prietenos cu mediul înconjurător. Când cresc, copacii folosesc energie solară. Prelucrarea ulterioară a lemnului mai necesită foarte puțină energie în plus. Când cresc, copacii stochează CO2, însă atunci când ajung la maturitate și mor, cantitatea de CO2 este eliminată înapoi în atmosferă. Un copac ajuns la maturitate și transformat într-o casă va stoca aceeași cantitate de CO2 pe toată durata de viață a casei, ceea ce înseamnă că emisiile de CO2 sunt reduse cu mult. Mai mult decât atât, lemnul este singurul material de construcție care se regenerează.
Lucrurile mici contează
Felurile în care ne alegem furnizorii sau în care elaborăm pașii de execuție astfel încât să nu pierdem nici un pic de material ne fac mândri de echipa noastră, dar nu sunt suficiente pentru a ne ține de Green Pact. De aceea avem grijă și de lucrurile mici – inclusiv de câtă apă folosim în șantier, câtă hârtie folosim la birou, câte sticle sau ambalaje de plastic se generează la fiecare proiect și unde le reciclăm.
Green Pact cu noi, cu planeta și cu furnizorii noștri.
Resursele cele mai prețioase ale planetei, de exemplu apa și lemnul, sunt regenerabile doar dacă le gestionăm judicios și responsabil, așa că facem tot ce ne stă în putință ca să le folosim cu respect. Ne place să știm că exploatarea lemnului pe care îl folosim la construcția în care tu lucrezi sau locuiești nu a contribuit la destabilizarea comunităților din care vine și datorită acestui principiu, ne alegem furnizorii asigurându-ne că materiile prime au fost recoltate în conformitate cu normele europene de protecția mediului și că au fost plantați puieți în locul copacilor exploatați.
Tu la ce casă visezi?
Îți oferim consultanță și devizul gratuit. Chiar daca ai doar o schiță sau un plan arhitectural, trimite-ne proiectul tău și începem discuția.