Sustenabilitatea în sectorul construcțiilor: Etapa de execuție (III)
admin2024-02-20T11:25:32+00:00Casele din lemn pe sistem timberframe sunt accesibile și prietenoase cu mediul înconjurător. Ai parte de confort sporit, costuri reduse cu întreținerea și de o construcție cu adevărat sustenabilă și durabilă. Fix așa vrei să fie acel ACASĂ al tău, corect?
Problema este că sectorul construcțiilor este responsabil pentru aproximativ 39% din totalul emisiilor de carbon la nivel mondial. În plus, deja am consumat resursele planetei pentru tot anul 2022, iar faptul că economia începe să-și revină după efectele pandemiei nu face decât să încurajeze un consum haotic.
Prin urmare, sustenabilitatea în sectorul construcțiilor (despre care am vorbit AICI mai pe larg) nu mai este demult un moft, ci o necesitate. Noi credem că este imperios necesar să avem clădiri prietenoase cu mediul, să facem economie de resurse pe termen lung, să reciclăm cât mai mult și să conviețuim armonios cu natura. Mai mult, toate acestea pot fi realizate fără a sacrifica confortul și fără a face concesii în ceea ce privește stilul de viață.
Tocmai de aceea noi, la Dimmer, iubim atât de mult lemnul și tehnologia, pe care știm să le îmbinăm armonios. Acesta este „secretul” nostru, pe care îl împărtășim cu tine.
Știm să facem case primitoare, sigure, eficiente energetic, dar și… sustenabile
Îmbinarea între materia primă excelentă pentru locuințe (lemnul are numeroase avantaje) și tehnologiile de top este elementul-cheie care asigură sustenabilitatea în etapa de execuție a construcțiilor noastre.
Casele Dimmer sunt realizate din pereți prefabricați din lemn, de tip „sandviș”, iar tehnica pe care o folosim este timberframe.
Faptul că facem în fabrică aproximativ 80% din elementele necesare pentru o casă sustenabilă are numeroase avantaje: prelucrate pe sistemele cu comandă numerică computerizată (CNC), acestea au precizie de zecimi de milimetru, astfel încât îmbinările sunt perfecte, iar montarea pereților se face cu precizie maximă, pe șantier nefiind nevoie de prelucrări suplimentare, pierderi de material sau deșeuri care trebuie îndepărtate.
După cum ți-ai dat seama, vrem să avem controlul întregului flux tehnologic, de la proiectarea proiectului, la debitarea și uscarea bușteanului, până la asamblarea și ambalarea pereților – pentru a fi siguri că totul este eficient, conform standardelor și dorințelor tale. Nu doar că alegem cel mai bun lemn, pe care îl îngrijim, tratăm și prelucrăm după cele mai înalte standarde, dar și folosim tehnologii de top pentru a-ți oferi un produs de calitate și așa cum ai visat: o casă pe care să o numești ACASĂ.
Folosim cel mai cunoscut și flexibil soft de proiectare
După ce preluăm proiectul de la arhitect, noi remodelăm structura în programul de proiectare Cadwork, cel mai bun program de proiectare pentru construcțiile din lemn. Folosind o varietate de module specializate, acesta oferă o soluție completă de la proiectare la producție. Inginerii și proiectanții din domeniul construcțiilor din lemn apreciază flexibilitatea aproape nelimitată în 3D a programului și ușurința cu care lemnul se poate combina cu alte materiale. Avantajul proiectării în fabrică este că avem control asupra fiecărui detaliu de construire.
Facem prelucrări de calitate cu ajutorul CNC-ului
Așa cum menționam anterior, tăierile, frezările, găuririle, chertările realizate la CNC sunt cu toleranță de sub un milimetru, îmbinările fiind astfel perfecte. La Dimmer lucrăm cu CNC Hundegger – cel mai cunoscut producător de utilaje de prelucrare a lemnului controlate de calculator. Acesta permite prelucrarea elementelor specifice caselor pe structură de lemn rezultând îmbinări exacte și ferme. Mai mult, Cadwork, softul de proiectare, exportă proiectul în limbajul CNC-ului, toate dimensiunile și prelucrările fiind redate perfect.
În acest fel optimizăm la maximum cantitățile de material puse în operă – ceea ce este crucial pentru sustenabilitate în etapa de execuție a proiectului unei case. Mai mult, scurtăm extrem de mult timpul necesar construcției efective. Gândește-te că noi facem pe șantier în câteva zile, prin montarea elementelor ca într-un joc LEGO uriaș, munca ce durează câteva luni în cazul unei structuri din beton sau cărămidă.
Și nu doar atât: având în vedere că cele mai multe procese și elemente se fac în fabrică, cu precizie înaltă, nu ne rămâne prea mult material în exces, astfel că deșeurile sunt reduse la minimum.
Dacă te-am făcut curios/oasă în legătură cu munca noastră, nu ezita să ne contactezi! Te invităm să descoperi mai multe despre casele noastre din lemn pe sistem timberframe.